• Gratis verzending bij bestellingen vanaf €50,-
  • 14 dagen retour: Niet tevreden? Geld terug
  • 6 jaar garantie*

Een bovenfreesmachine wordt gebruikt om profielranden, sleuven en exacte groeven in hout te frezen. Ook kunnen scherpe randen hier gemakkelijk mee worden afgerond. De bovenfreesmachine is uitermate geschikt om bijvoorbeeld tafelbladen, kastdeurtjes of schilderijlijstjes op te knappen. De bovenfrees is bedoeld om materiaal van bovenaf te bewerken – daar komt ook de naam vandaan – maar wanneer deze onder een plank geschroeft wordt kan hij ook als freestafel worden gebruikt.


Echter is het niet simpel om het gewenste resultaat te verkrijgen als je nog nooit eerder gefreesd hebt. Daarom is het belangrijk om eerst te oefenen op restjes hout die je niet meer nodig heeft. Zo vindt je de handigheid en behaal je het beste resultaat. Wat belangrijk is bij het gebruik van een bovenfrees is dat de beweging uit eigen hand altijd in dezelfde richting moet gaan als de draairichting van de bovenfreesmachine. Wanneer je dit niet doet zal het werken met de bovenfrees een stuk lastiger worden.

Bij Profestools hebben we een breed assortiment aan bovenfrezen van Festool. Deze kunnen verschillende materialen verwerken en zijn daarom makkelijk te gebruiken bij vele projecten. Als je op zoek bent naar een Festool bovenfrees hebben wij van Profestools drie verschillende modellen voor jou:

- Model OF 1010 is een zeer veelzijdige en eenvoudig te hanteren bovenfrees. De machine heeft een laag gewicht, eenvoudige freeswissel en een snelriem.
- Model OF 1400 is een lichtgewicht multitalent. Hij heeft een snelle freeswissel en de freesdiepte is eenvoudig en nauwkeurig instelbaar.
- Model OF 2200 is de krachtigere, eenvoudigere en veiligere bovenfreesmachine van Festool. Hij heeft een zeer grote freeskracht bij hare materialen en grote freesdieptes.

Hierboven staan alle soorten Festool bovenfreesmachines beschreven met alle voor- en nadelen. Hier staat ook duidelijk uitgelegd waarvoor ze gebruikt kunnen worden.

Wil jij een bovenfreesmachine kopen van het professionele merk Festool? Koop de beste bovenfreesmachine nu bij Profestools. Bij bestellingen vanaf €50 is de verzending volledig gratis. Alle producten kun je tot 14 dagen na aankoop terugsturen wanneer je niet tevreden bent. Daarnaast hebben alle artikelen 6 jaar garantie* en is er een snelle hersteldienst.